21 арестувани за трафик на мигранти във Великобритания

21 арестувани за трафик на мигранти във Великобритания

Британската полиция арестува 21 души по време на серия от обиски, предприети срещу членове на мрежа за трафик на хора, предаде Асошиейтед прес във вторник. Предполага се, че мрежата е вкарала във Великобритания стотици мигранти през Ламанша.

В операцията участваха около 350 полицаи, претърсвания бяха извършени на 20 места в Североизточна Англия, по южното английско крайбрежие и в Лондон. Операцията бе проведена след продължило една година разследване, подпомагано от властите на Франция, Белгия и Холандия.

Хората, вкарани в Англия от трафикантите, са били основно иракски кюрди. Представители на властите казаха, че сред предполагаемите трафиканти има членове на кюрдски организирани престъпни групи. Мигрантите са били вкарвани във Великобритания с камиони и са плащали до 10 000 паунда (14 000 долара) на човек. Шофьорите на камионите били наемани както във Франция, така и във Великобритания.


По време на операцията около 60 данъчни инспектори са проверили и много автомивки, където се предполага, че може да са били изпрани парите от трафика на мигранти.

Споделяне

Още от Европа