Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

3568 са новите случаи на коронавирус, починали са 162 души

7 коментара
3568 са новите случаи на коронавирус, починали са 162 души

Нови 3568 случая на коронавирус са установени при направени 9093 теста през последното деноношие, сочат данните от информационния портал coronavirus.bg. Едновременно с това се отчита и голям брой излекувани – 2255. С установените през последните 24 часа нови заразени общият им брой вече 135 628. Активните случаи са 88 224, излекуваните – 44 875, а починалите – 3529. По последния показател България е сред първите страни в ЕС и в света.

По последни данни хоспитализираните 6655. На интензивно лечение са 430 пациенти.

Най-много нови случаи отново има в София – 712. На второ място е Пловдив с 386 положителни проби. Висок брой новозаразени се отчитат във Варна (280), Бургас (278), Стара Загора (213). По над 100 положителни проби има в Русе (132), Благоевград (129), Велико Търново (115), София-област (114), Хасково (113), Габрово (109), Враца (106).

В останалите области са регистрирани под 100 случая. Най-малко нови заразени има във Видин (16), Кърджали (18) и Търговище (22).

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

7 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. PETER
    #7
    Отговор на коментар #1

    Тук случайно или не са пропуснали да съобщят, че сред тези 162 починали са и най-младите жертви - двама мъже на 20 и 26 години без придружаващи заболявания. Иначе, тези данни са непрофесионално представени, така че не възпроизвеждат истинската моментна картина, както по отношение на заразените, така и на загиналите. Последните могат да бъдат както директно, така и индиректно свързани с пандемията, която отслабва грижата и за другите болни.

  2. Илиев Пешо
    #6
    Отговор на коментар #4

    "Д-р Мангъров, понастоящем ръководещ ...." това не е ли същият, който каза че ковид ще изчезне лятото (там юни ли, юли...), защото не е бил пригоден да живее по хората? Също че това не е по-различно от грип? Че имунитетът оставал доживот (на фона на потвърдени вече повторни заразявания)?

  3. Kruger
    #5
    Отговор на коментар #1

    Три пъти по-ужасно: "Мръсният въздух у нас причинил смъртта на 15 хил. българи за година" ( https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/95125-mrasniyat-vazduh-u-nas-prichinil-smartta-na-15-hil-balgari-za-godina ). В Европа - 420 хил. всяка година. Не съм видял и не виждам вайкания и тръшкания за тези хора, щабове, простотии, всекидневно броене. Сигурно за вирус-маниаците те са втора ръка. Пиша ви го, защото и в момента въздуха в София е изключително мръсен и засяга абсолютно всички 100%. А България от много

  4. Коментарът е изтрит в 21:14 на 30 ноември 2021 от автора.
    #4
  5. A.Aleksiev
    #3
    Отговор на коментар #1

    Коронавирусът, както очаквах, се оказа 100% чувствителен тест за интелигентност на българското племе на всичките му нива. Печални резултати- най-зле от всички под Слънцето! Е, как сега да искаш македонците да си признаят, че са били българи? Няма да стане! (С уважение към изключенията.)

  6. bgp
    #2

    Не спира , не спира да лекува болните Свети Мина-борисов ! Обикаля с джипа и лекува ! И днес излекува хиляди ПРОСТАКЪТ ! Всички видяха чудото , Той , като един Исус отиде в Пловдив и на стълбите на клиниката излекува кмета здравко димитров ! Видяхте Го нали , махна с ръка и каза на здравко , оздравявай..... и здравко оздравя и на мига започна да хвали Господарят вълшебник - ПРОСТАК ! Лекува бе ... лекува от коронавируса с едно замахване на ръката ....... ама болните мозъци на цалата "партия герб", на армията от слуги около него ....... не може ! Защото самият Той-ПРОСТАКЪТ , е нелечимо болен мозък !

  7. Диана Илиева
    #1

    Ужасно! Още 162 души :( А продължаваме да се мотаме с мерките. И едва след 2-3 седмици можем да се надяваме на някакъв спад при починалите. Вече по абсолютен брой жертви малка България е на 41 място в света. И на първо по относителен брой. Защо сме такива овце? Защо не потърсим сметка на правителството за престъпно бездействие?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.