54 конгресмени искат от Барак Обама да осигури на Македония покана в НАТО

Петдесет и четирима конгресмени - и демократи, и републиканци - са изпратили писмо до президента на САЩ Барак Обама, в което искат от неговата администрация да осигури на Македония официална покана  да се присъедини към НАТО на срещата на върха на алианса в Чикаго на 20 и 21 май  тази година, съобщи македонската агенция МИА, позовавайки се на  Обединената македонска диаспора.

Петдесет и четирите подписа представляват най-голямата подкрепа досега от Конгреса за македонските аспирации за членство в НАТО, която е три пъти по-голяма в сравнение със срещата в Лисабон. Това не е само писмо, а и символ на растящата подкрепа от САЩ  за Македония и на  разочарованието от статуквото, заяви Методи Коловски, председател на Организацията на македонските изселници в САЩ. Сред подписалите писмото има 22 републиканци и 32 демократи.

Копия от писмото са изпратени на вицепрезидента Джоузеф Байдън, държавния секретар Хилари Клинтън, министъра на отбраната Леон Панета и генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?