Адвокатка от Мизия търси помощ, след като къща й бе опожарена до основи

снимка Фейсбук

Адвокат Теодора Донкин излезе със зов за помощ във фейсбук, слеед като фамилната ѝ къща в Мизия беше подпалена и изгоря до основни. Тя подозира, че инцидентът е заради първата ефективна присъда на местен рецидивист, който е бил защитаван от властите.

Донкин разказва, че домът им е бил запален на рождения ѝ ден, докато тя със семейството си е била на почивка в Гърция. В последните три години е водила съдебна борба с многократно осъждания Любослав Клещаков, който от седмица е в затвора.

Тя разказва, че осъденият и вуйчо са заплашвали нея и семейството ѝ, включително, че ще ги заколят и ще запалят къщата им. Братът на адвокатката също е бил заплашван, когато рецидивистът бил обвинен за закана с убийство.

Адвокатката е писала до главния прокурор с искане за възобновяване на делото. Тогава е започнал нов процес в Козлодуй, който след две смени на съдии накрая приключил с ефективна присъда.

"Предполагаме, че поръчител на този пожар е вуйчо му, който беше до него на всички заседания и заплашваше свидетелите. За мен е абсурдно да търся публичност, а да не мога да се справя по законен ред, но в крайна сметка може би единственият вариант е да търся публичност и подкрепа от някой "отгоре", защото прокурор от Оряхово ми се обади да ми каже, че Клещаков го защитават "отгоре", обясни Донкин пред Нова тв.

Преди това във фейсбук тя разказва какво е било чувството за безнаказаност, защото някой си е позволил да подпали семейната им къща, знаейки, че полицията няма да си свърши работата.

"Хора, представяте ли си как някой в правова държава 3 години те заплашва, че ще ти запали къщата и накрая просто решава и го прави…без страх и без свян от съд, правосъдие и наказание. Аз плащам цената на своята непримиримост в борбата си за справедливост…

Но такава ли трябва да бъде тя? Това ли е цената на справедливостта в България? Да те е страх, че ако вкараш престъпник в затвора за минимален срок от 3 месеца… престъпник, който трябваше досега да е изгнил в затвора…", пише Донкин във Фейсбук.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?