Георги Първанов:

Ако Борисов не е знаел за бонусите, значи държавата е на автопилот

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов носи голямата отговорност за раздадените бонуси в огромни размери на висши държавни чиновници, заяви Георги Първанов в събота в Монтана. Според него изявлението на Борисов, че не е знаел за бонусите е "добре изигран театър" и цели печелене на популярност.

Ако наистина не е знаел за бонусите, то това значи, че държавата е на автопилот, коментира Първанов, цитиран от БТА. Бившият президент Георги Първанов посети област Монтана, където се срещна с актива на партията в общините Монтана, Лом, Брусарци и Берковица.

Първанов смята, че основната задача на БСП сега е формиране на ясна и достъпна за гражданите програма за управление. В миналото партията много пъти е имала добра платформа, но често е била прекалено тежка за разбиране от хората в страната и заради това е губила избори, коментира Първанов. Друга цел на социалистическата партия е отваряне към гражданските организации, синдикатите, останалите партии.

Доскорошният президент заяви, че знае как протичат събранията в основните партийни организации на БСП и е удовлетворен от хода им. Той съобщи, че до конгреса на партията през май ще продължи обиколките си из страната, за да чуе какво мислят социалистите и гражданите и в най-малките общини.

Първанов потвърди намерението си да се кандидатира за лидер на БСП. Той обяви, че ще се откаже от правото си да е делегат на конгреса като бивш председател на БСП и ще мине през ситото на избора в партийните организации.

Споделяне

Още от България