Акционерите на Фиат готови да одобрят сливането с Крайслер

Акционерите на Фиат готови да одобрят сливането с Крайслер

Акционерите на италианския автомобилостроител Фиат (Fiat) провеждат в петък общо събрание в Торино, на което се очаква да бъде одобрено сливането с американския концерн Крайслер (Chrysler), предаде ДПА.


По този начин Серджо Маркионе, управител на Фиат и президент на Крайслер, е на една стъпка от постигането на следващата си голяма цел. Дълги години 62-годишният топ-мениджър работи по трансатлантическия съюз между буксуващия италиански концерн и обявилия фалит американски автомобилостроител. Постепенно двете компании се сближиха и в началото на 2014 г. Фиат изцяло придоби Крайслер, създавайки нов международен играч в сектора.


Новият холдинг се нарича Фиат Крайслер отъмъбилс - ФКА (Fiat Chrysler Automobiles - FCA) N.V. с централа в Холандия, а данъчната му регистрация е във Великобритания. Акциите му ще се търгуват на фондовите борси в Милано и Ню Йорк.


Емблема на новата група са трите букви "FCA", в които графично е заложена интересна символика. Буквата "F" е съставена от равни по дължина хоризонтални елементи, за да наподобява квадрат, който е символ на конкретност и солидност.

Стилизираната буква "C" изобразява колело и символизира движение, хармония и непрекъснатост. Последната буква "А" е само триъгълник без напречна черта, за да внушава енергичност и нестихващо еволюционно напрежение.

Споделяне

Още от Бизнес