Американски журналист е отвлечен в Сирия

Американският журналист на свободна практика Джеймс Фоли е в неизвестност от месец насам, предаде Асошиейтед прес, като се позова на негови близки. 39 годишният сътрудник на "Франс прес" е бил отвлечен на Деня на благодарността (22 ноември), в северозападната част на Сирия от неизвестна въоръжена група.

Джеймс Фоли преди това е работил в други горещи точки на света като Либия и Ирак, като преди две години беше задържан от правителствените сили докато отразяваше бунта срещу режима на Муамар Кадафи.

Поради пълното информационно затъмнение, наложено от сирийския режим върху събитията в страната, чуждестранни журналисти нямат свободен достъп. Много от тях проникват нелегално в Сирия и се присъединяват към някоя от бунтовническите групировки.

Фоли и негов колега били отвлечени в провинция Идлиб. Досега медиите се въздържаха да съобщават за изчезването на Фоли, тъй като изчаквали съгласието на близките му. Семейството на отвлечения заедно с Фоли негов колега пожелало името му да не се споменава.

Споделяне

Още от Свят