Американците са все по-големи песимисти за икономиката

Песимизмът за развитието на икономиката на САЩ се засилва и мрачното настроение на избирателите може да засегне и двете основни американски партии при частичните избори за членове на Конгреса на 2 ноември. Това показват публикуваните в четвъртък резултати от допитване на телевизия ЕнБиСи нюз и в. "Уолстрийт джърнъл".

Близо две трети от американците вярват, че икономическото положение ще се влоши, преди да се подобри, спрямо 53 процента, които споделяха това мнение през януари, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Близо 60 процента от анкетираните заявяват, че страната е поела в грешна посока - дял, който остава стабилен при анкетите на ЕнБиСи нюз и "Уолстрийт джърнъл", провеждани през годината. Над половината от участниците в допитването не одобряват икономическата политика на Барак Обама.

Анкетата установява също така, че американците са разединени спрямо цялостната дейност на Обама, като 48 процента изразяват неодобрение, а 47 процента – одобрение.

Конгресът получава одобрението на много по-малка част от участвалите в анкетата над 1000 души.

Процентът на американците, които вярват, че сегашният конгрес е под средното равнище или почти най-лошото, достига исторически рекорд - дейността на законодателния орган не одобряват 72 процента от анкетираните.

Споделяне

Още от Свят