Ангел Найденов е "за" Станишев в Брюксел, не вижда паника или бягство

Военният министър и говорител на БСП Ангел Найденов подкрепи решението на партийния си лидер Сергей Станишев да стане евродепутат и го определи като полезно за БСП и България.

 

"Няма нищо смущаващо в решението на Сергей Станишев. Няма и елемент на паника, нито на бягство”, каза Найденов, който присъства на авиоучение.

 

Според него за първи път български представител ще има възможност да участва в преговори, които са свързани не просто с бъдещето на България, но и с бъдещето на Европейския съюз.

 

По думите му Сергей Станишев продължава да бъде лидер на БСП и в това си качество има възможност да въздейства върху развитието на политическите процеси в страната.

Найденов, както и цялото тясно партийно ръководство, застана зад решението на Станишев да управлява партията от Брюксел, но по-голямата част от депутатите не споделят тази възможност.

 

Министърът на отбраната бе на летище "Пловдив" по повод на Деня на високопоставени гости на международното учение "Тренировка на европейската военнотранспортна авиация 2014". В него участваха 11 държави-членки на ЕС с 11 военнотранспортни самолети и 8 изтребители "F-16" и "МиГ-29", обслужвани от над 800 военнослужещи от всички държави.

Споделяне

Още от България