Антон Милтенов - Клюна е задържан, открили 50 таблетки амфетамин и пистолет в дома му

Антон Милтенов-Клюна е задържан за 24 часа, след като при претърсване на дома му в столичния квартал Княжево полицията е открила 50 таблетки амфетамин, пистолет "Mакаров", чиято законност се изяснява, 10 мобилни телефона и множество карти за тях. Това съобщиха от НСБОП в сряда сутринта.

При акцията, която започна вчера следобед, служителите на МВР открили още хиляди евро, щатски долари и над 50 000 лева.

В двора на къщата били паркирани четири луксозни автомобила - брониран "Мерцедес" S-класа, БМВ и два автомобила Ауди. За произхода и собствеността им не са били предоставени документи.

В един от автомобилите са открити седем радиостанции и апаратура, с които най-вероятно са подслушвани полицейски честоти, както и други технически средства.

Милтенов е задържан в столичното следствие. Предстои прокуратурата да се произнесе по мярката му за неотклонение.

Операцията е била проведена съвместно със Столичната следствена служба, под прякото наблюдение на прокурор от ВКП.

Надяваме се, че намереното в къщата на Антон Милтенов-Клюна ще бъде достатъчно, за да му бъде повдигната сериозна мярка, коментира последната операция главният секретар на МВР генерал Бойко Борисов, който обяви Клюна в края на миналата година за наследник на застреляния в Амстердам наркобос Константин Димитров-Самоковеца. До тогава за Клюна се бе чуло, че воюва с бандата на Илиян Варсанов и му е поръчал убийството.

"От две години и половина ни занимавате с Милтенов. То не бяха стрелби, то не бяха атентати. Какво повече трябва да направим това лице да получи някаква мярка?", каза ген. Борисов, цитиран от БТА.

Междувременно юристи, цитирани от БНР, коментираха, че е абсолютно недопустимо пресцентърът на МВР да разпространи цяла серия от снимки на иззетите при обиска доказателства. В сряда МВР качи на сайта си снимка на Антон Милтенов в близък план, кадър от иззетите таблетки, банкноти, радиостанциите, включително на автомобилите и къщата в столичния жк "Княжево".

Още от България