Арестуван е полицаят, укривал Георги Боков

Задържан е полицаят от Полски Тръмбеш, който е укривал сина на президентския съветник Филип Боков - Георги, съобщи Дарик радио. Издирваният за автокражби Георги Боков бе задържан в петък в Русе, когато колата на сержанта от Полски Тръмбеш Галин Григоров е била спряна за проверка. В съучастие с полицая са били брат му Антон и негов приятел.

Преди задържането му снощи Григоров е предаден на Военна прокуратура. Очаква се утре да му бъде постановена постоянна мярка "задържане под стража". Срещу Галин Григоров е образувано следствие по чл. 294, алинея 4 от Наказателния кодекс - за укриване на лице, заподозряно в извършване на криминални престъпления.

Според техни самопризнания през месец юни Георги Боков е пристигнал с "Фолксваген Голф", като им е казал, че е отнет противозаконно. Те са го разфасовали на части, остатъците от автомобила са били изгорени край Полски Тръмбеш. Има сигурни доказателства за вината на полицая от Полски Тръмбеш, заяви директорът на РДВР - Велико Търново подп. Драгомир Димитров. Преди два месеца от РПУ в Полски Тръмбеш е уволнен още един полицай за връзки с криминалния контингент от региона.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?