"Арон" глобена за лъжливи промоции

Фирмата за мебели "Арон-С" е глобена със 76 хил. лв. заради лъжливи промоции. Санкцията е заради това, че дружеството рекламирало свои продукти, уж предлагайки към закупена мебел безплатно друга, съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

По искане на конкурентната фирма "Аико Мулти Консепт” е направена проверка и е установено, че през целия месец септември 2011 г. "Арон-С" посочва в свои реклами, че при закупуване на секции "Ади” за 579 лв. и "Ради” за 359 лв., леглата, които са части от тези серии мебели, се получават като подарък.

 

Производството обаче установило, че в посочените цени са калкулирани поотделно както цените на секциите, така и цените на леглата, като обявената парична сума в действителност представлява точен сбор от отделните цени на секцията и леглото.

 

Поради факта, че съдържанието на рекламата и начина на представянето ѝ имат заблуждаващ характер относно действителните цени, на които се предлагат стоките, КЗК счита, че това е в състояние да повлияе на икономическото поведение на потенциалния потребител и да създаде опасност от увреждане на интересите на конкурентите в бранша.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?