Атанас Атанасов: Земеделското министерство опитва да подтисне избирателната активност

Снимка: ДСБ

Земеделският министър Димитър Греков опитва да подтисне избирателната активност на предстоящия на 25 май европейски вот. Това коментира в профила си във Фейсбук столичният общинският съветник от ДСБ и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов.

Повод за предположението му е заповед на агроминистъра, с която обичайния срок, в който всяка година се забранява риболовът в страната заради размножителния период на рибите, т.г. е съкратен с една седмица – вместо забраната да действа до 31 май, тя ще е в сила до 23 май.

"Защо е съкращението? Риболовците у нас са половин милион души. За голяма част от тях откриването на сезона след забраната е придружено с цял ритуал. По язовири и водоеми се организират двудневни тържества придружени с прясна риба и достатъчно бира. Е, няма хората заради някакви избори да си нарушават традицията! Става дума за злоупотреба с цел скрито подтискане на избирателната активност, което явно няма да се отрази на избирателите на ДПС", коментира Атанасов в социалната мрежа.

Във връзка с подозренията на общинаря от земеделското министерство коментираха единствено, че въпросния срок се предлага от Агенцията по рибарство и аквкаултури, допълва сайтът "Оффнюз".

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?