Автокрадец бе застрелян с автомат в София

Николай Зарев-Данкина е поредният "герой" на подземния свят, който бе екзекутиран в София. Регистрираният многократно в полицията за обири, магистрални грабежи, автокражби и търговия с наркотици Зарев, бе застрелян снощи в жк "Надежда".

29-годишният Зарев е от бандата на самоубилия се през 1999 г. преди да бъде арестуван автокрадец Ганеца. Засега от полицията не потвърждават версията убийството на Данкина да е свързано с преразпределението на наркопазара, с което се обясняват убийствата и сблъсъците напоследък.По информация на Нова телевизия, Николай Христов- Данкина е бил близък с Евгений Стефанов - Женята, който бе убит преди седмица.

Снощи пред бл. 122 в "Надежда" Данкина е бил издебнат от трима мъже, които са го нападнали пред вход "Б" на кооперацията, в която живеел. Според информация на БНР избухнал скандал, секунди по-късно Данкина успял да избяга между блоковете, но нападателите му открили автоматична стрелба в гръб. Той е бил застигнат и паднал мъртъв пред съдения блок 123. Един от куршумите пронизал тялото на Зарев като преминал през сърцето му.

Сигналът за стрелба е получен около 20.25 часа в дежурната част на столичното Второ РПУ.

Столичната полиция е намерила 24 9-милиметрови гилзи при огледа на мястото. Късмет е, че никой не е излязъл на улицата, докато убийците са гърмели по бягащия Зарев, коментират криминалисти.

Работи се и по версия, че Данкина е рекетирал собственици на откраднати коли. Преди да го застрелят е имало опити да бъде взривяван.

Името на Данкина нашумя в началото на 1999 г., когато групата на Ганчо Въчков - Ганеца извърши серия от грабежи на луксозни автомобили. Тогава Ганеца се самоуби при престрелка с полицаи, а Данкина за кратко бе арестуван при акция на НСБОП. Повод за задържането му стана престрелка с полицаи в София, при която бе ранено 18-годишно момиче във "Фолксваген Голф" на бул. "България". Тогава Данкина бе заловен заедно с Красимир Николов Христов - Баката.

Във връзка със снощното убийство има хора, които се търсят в Ловеч, но все още няма задържани, заяви ген. Васил Василев, директор на Национална служба "Полиция", цитиран от Дарик радио. Миналата година Данкина е бил арестуван в Ловеч с наркотици.

Тази сутрин до моста на Бакърена фабрика е намерен изоставен автомат с неустановена марка, съобщиха от пресцентъра на МВР. Оръжието е предадено за експертиза, за да се установи дали с него е стреляно по Данкина.

Споделяне

Още от България