Бъчварова инспектира охраната на границата

Снимка: МВР

Вътрешният министър Румяна Бъчварова провери в събота охраната на границата в района на ГКПП-Маказа и Гранично-полицейски участък в Ивайловград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Исках да се запозная на място и да се убедя как работят заедно колегите – гранични полицаи и военнослужещите. С радост установих, че съвместните екипи действат в пълен синхрон", коментира тя.

По думите ѝ в момента в охраната на границата в района на Граничния полицейски участък в Ивайловград са включени 46 военнослужещи в съответствие с предварителния план. Тя отбеляза, че броят им варира в зависимост от конкретните обстоятелства, а местата, където се разполагат съвместните екипи, се определят в съответствие с оперативната необходимост.

"Няма напрежение на границата, но ние трябва да сме готови за всяка една ситуация. Същевременно, това е ясно послание към хората, които биха опитали да преминат нелегално през граничните зони", допълни Бъчварова.

Тя припомни, че е възприет подход за пълен контрол на граничните пунктове, което засилва усещането за сигурност на границата. Същевременно утвърдената практика за регистриране на нелегалните имигранти и провеждане на интервюта с тях дава възможност за идентифициране на рискови профили.

Споделяне

Още от България