Балъков приключи с бенефисен мач футболната си кариера

Дрийм отбора на Щутгарт играе срещу Ол старс на Балъков в бенефиса на десетката в българския национален отбор на Готлиб Даймлер щадион.

В първия отбор участват футболисти като вратарят Франц Волфарт, защитникът Томас Бертолд, бразилският плеймекър Карлос Дунга и румънският нападател Флорин Радучою.

Сред звездите са българските футболисти Борислав Михайлов, Петър Хубчев, Емил Костадинов, Йордан Лечков, Любослав Пенев, Наско Сираков и Стилян Петров.

С тях ще играят и бившите германски национали Гуидо Бухвалд, Юрген Клинсман, Томас Хеслер и Щефан Ройтер. В този отбор са и бразилецът Бебето и хърватинът Робер Просинечки.

Първото полувреме завърши при резултат 5-0 за звездите.

Премиерът Симеон Сакскобургготски написа писмо до футболиста по повод решението на звездата да прекрати активната си състезателна дейност.

В него министър-председателят отбелязва както спортсменството и приноса на Красимир Балъков за развитието на българския футбол, така и неговата благотворителната дейност.

Ангажирането Ви с тази благородна кауза - да се помага на децата от селищата "SOS - Kinderdorf" в България, за да растат щастливи и подготвени за пълноценен живот, е жест, на който се възхищавам, пише министър-председателят.

Външният министър Соломон Паси изпрати директора на дирекция "Държавен протокол" във външно министерство Иван Димитров на празненството на футболиста.

Футболистът е специален съветник на външния министър по въпросите за Германия от октомври 2002 година.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?