Българите предпочитат южните плажове

Българските граждани предпочитат да почиват на Южното Черноморие, сочат данните от проучване на маркетинговата агенция “Маркет тест”. Анкетирани са били над 12 хиляди души. През лятото на миналата година 41,5 на сто от българите са почивали на юг от Бургас. Едва 17,1 % са предпочели Северното Черноморие.

Почти всеки втори българин е ходил на море през миналото лято, сочи анкетата. От туристите, които са предпочели Южното Черноморие, 44,8 на сто са на възраст от 15 до 19 години. Най-голямата група от летуващите на юг – 48,3 % са на възраст между 20 и 29 години. Според изследването, възрастовата група (19,9%), която заема най-голям дял сред туристите, предпочели Северното Черноморие е между 40 и 49 години.  

Черноморието е било най-предпочитано място за българите и през изминалите години, съобщават от “Маркет тест”. 62,1 на сто от анкетираните са заявили, че и през 2005 година са били на море в България. 61,5 на сто от запитаните са уточнили, че и през 2004 година са почивали на родното Черноморие.

Споделяне

Още от Бизнес