Българка се бори за короната на Мис САЩ

Българка се бори за короната на Мис САЩ

Сънародници от цял свят могат  до 19 април да гласуват по интернет за една от участничките в конкурса Мис САЩ 2009, която е българка, съобщава сайтът сайтът ЕвроЧикаго Претендентката за короната на Мис САЩ за 2009 г. е Лаура Кирилова Чуканов, която е носителка на короната Мис Юта 2009. 

Конкурсът за титлата Мис САЩ за 2009 ще се състои на 19 април в Лас Вегас и ще се излъчва пряко по телевизия Ен Би Си. Гласуването на Лаура може да стане на този адрес

Лаура е родена в София на 5 юни 1986 г. Красивата брюнетка заминава заедно със семейството си за САЩ през 1990 г. Днес  Лаура говори свободно английски, родния си български, испански и руски. Студентка е в университета на щата Юта в Солт Лейк Сити и учи едновременно три специалности - международни икономически отношения, история на изкуствата и политология. Миналата година Лаура е била част от екипа на неправителствената организация "Голямо сърце", която намира спонсори за способни деца на бедни семейства в Гватемала. Самата Лаура е ходила дотам, за да се срещне с тези деца. Помагала е в резервата на индианците навахо, събирала е пари за други благотворителни инициативи.

От изданието отбелязват, че Лаура има всички шансове да стане мис САЩ. За това говорят предварителните обсъждания по блогове и форуми в интернет. Там читателите ѝ дават изключителна преднина пред останалите кандидатки за короната, защото на нея най-много ще и подхожда.

Споделяне

Още от Свят