Българска фирма подписа споразумение за износ на млечни продукти в Китай

Българска фирма подписа споразумение за износ на млечни продукти в Китай

Китайска фирма получи ексклузивитет за продажбата на български млечни продукти в Китай, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малкия и средния бизнес в петък.

Българската компания "Бор Чвор“ е подписала споразумение за износ на млечни продукти в Китай с "Нинбо Фрий Трейд" (Ningbo Free Trade FUDI Development company unlimited" по време на втората министерска конференция и изложение по въпросите на търговско-икономическото сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) в гр. Нинбо.

Така китайската компания ще продава на местния пазар произвежданите от "Бор Чвор" кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, масло, плодови млека.

Постигането на договорката става в рамките на международната изложба на стоки от страните от Централна и Източна Европа, провеждаща се от 8 до 12 юни в китайския град Нинбо. В нея участват 25 български компании, които представят продукцията на националния щанд, организиран от агенцията за малки и средни предприятия.

Според нейните оценки потенциал за износ и широко присъствие на китайския пазар имат традиционни български стоки като вина, млечни продукти, козметични продукти и етерични масла, розово масло, машиностроителна продукция, продукти на химическата промишленост и др.

Перспективни области са електрониката и електротехниката, информационните технологии и научно – изследователската и развойната дейност, машиностроенето, автомобилостроенето, хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство, фармацевтиката, текстилната промишленост и др., смята още агенцията

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?