Български фирми за оборудване в хранителната индустрия ще се представят в Индия

Български компании за производство на машини и оборудване за хранителната промишленост ще участват в международното техническо изложение India Engineering Sourcing Show 2013. Това е било договорено на среща на министър Делян Добрев с държавния министър на търговията и индустрията Джотирадитя Синдия в Делхи, съобщиха от пресслужбата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Министър Добрев е поканил покани индийски компании да се представят на пролетния и есенния Пловдивски панаир. Очаква се на следващата сесия на българо-индийската междуправителствена смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която ще се проведе в София, министър Синдия да бъде придружаван от бизнес делегация.

Държавният министър на търговията и индустрията на Индия се възхитил от "впечатляващите условия", които България предоставя за чуждестранните инвеститори с най-благоприятното данъчно облагане и инвестиционни стимули. Той е посочил, че България представлява мост за азиатски инвеститори към пазара на целия ЕС и това е сериозен потенциал за индийските компании.

На срещата са били подписани Меморандум за разбирателство между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Националната корпорация за малките предприятия на Индия и Протокол от 17-та сесия на българо-индийската междуправителствена смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

С меморандума ще се насърчават бизнес контактите между малките и средните предприятия от двете страни и реализирането на проекти между България и Индия.

Споделяне

Още от Бизнес