"Български пощи"-Пловдив източвано с години

Схема за злоупотреби с горива, смазочни материали и резервни части е разкрита след внезапна финансова и техническа проверка в териториалното поделение на "Български пощи" в Пловдив, съобщиха от дружеството в четвъртък.

Проверката разпоредена от новия директор на "Български пощи" Милен Керемедчиев от екип на новосъздаденото направление "Вътрешен контрол", в рамките на извършвания пълен преглед на досегашното управление на средствата и активите на дружеството.

Открит е бил пощенски автомобил с включено периферно устройство за "натрупване" на километри, без автомобилът в действителност да е в движение.

Превозното средство е с изминати повече от 222 хиляди км според показанията на километража. При изключен двигател, в състояние на покой, се осъществява симулация на движение със скорост от 130 км./час.

От пощите не уточняват финансовите щети за фирмата от злоупотребите.

Предстои разследване кой и откога е злоупотребявал със служебното си положение, за да бъдат наложени наказания на отговорните.

Финалният доклад от цялостния преглед и проверки на дейността на дружеството за изминалите две години ще е готов до 1 февруари тази година.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?