Българските военни с "чест и достойнство" почти са построили оградата

Военният министър Ангел Найденов за пореден път за последните две седмици обяви, че до дни оградата по част от границата с Турция ще бъде готова.

 

"Българските военнослужещи изпълниха с чест и достойнство задачите, които им бяха възложени, които, нека да подчертая, не са присъщи на армейски части“, каза Найденов.

 

Оградата е издигната по протежение на 30 километра от границата в обявения от правителството за най-критичен участък, но още през април стана ясно, че нелегалните имигранти са променили маршрутите си и вече я заобикалят.

"Полагаме последния метър от основната част, носещата конструкция на защитното съоръжение. В рамките на следващите седем до десет дни, в зависимост от климатичните условия, предстоят довършителните работи, допълнително полагане на режеща тел тип "Бруно", заяви Найденов.

 

Той уточни, че предстои назначаването на комисия и приемо-предавателните дейности, за да получи и стопанисва МВР защитното съоръжение. Министърът на отбраната посочи, че след приключване на тези дейности броят на ангажираните с тях военнослужещи и полицейски служители ще бъде намален.

 

Цената е в рамките на около 7 милиона лева, като отделно от тази сума около милион и половина лева са за сметка на Министерството на отбраната.

 

Според първоначалните планове оградата трябваше да бъде готова до края на февруари, а впоследствие срокът бе изместен до началото на май.

Споделяне

Още по темата

Още от България