Банка отпуска целеви кредит за ин витро оплождане

СИБанк ще отпуска целеви кредит за семейства, които искат да имат дете по метода “ин витро”. Това каза пред журналисти в петък Радина Велчева, председател на фондация "Искам бебе", която организира кампанията.

Инициативата на СИБанк и фондацията има за цел да стимулира раждаемостта сред двойките с репродуктивни проблеми. За тази цел от банката предлагат и целеви кредит "Искам бебе".

Максималният размер на заема може да е 12 000 лева, а срокът на погасяване е най-много осем години. Лихвите са преференциални от 7.40 до 9.40% в зависимост от схемата на обезпечаване, а клиентите са освободени от стандартните кредитни такси.

От банката обясниха, че кредитът може да се погасяване еднократно или на етапи с възможност за ползване на 12-месечен гратисен период. От заема могат да се възползват и семейства, които искат да замразят стволови клетки от пъпната връв на бебето си.

Между 250 и 300 хиляди семейства у нас са бездетни и са им необходими средства за лечение, за да си родят деца, каза д-р Павлета Табакова, председател на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?