Бареков: Аз ще съм следващият премиер или президент

Николай Бареков. Сн. БГНЕС

Аз съм следващият премиер, заяви лидерът на движението "България без цензура“ Николай Бареков в четвъртък в първата си изява като политик, след като предния ден приключи с последното си предаване в ТВ7, носещо същото име като политическия му проект. Бареков се изказа пред шатрата на кампанията, която е разположена срещу президентството.

"Оттук-нататък предстоят събития, които ще разтърсят държавата. Тези събития след около 6 месеца ще ми дадат възможност да управлявам държавата като премиер. Аз съм единственият човек, който излиза и казва, че иска да бъде премиер на България, има качества, има поддръжката на широки слоеве от народа", заяви Бареков.

"Независимо колко души ще се запишат в нашето движение, всички знаят, че идват при бъдещия премиер на България - ще бъда аз, аз ще управлявам, народът иска да знае кой ще управлява държавата. Аз ще взимам решенията и ще нося пълната отговорност", увери той.

След като многократно повтори, че със сигурност той ще е бъдещият министър-председател, Бареков допусна, че може и да е следващият президент. Това зависело от ситуацията и от факта дали ще има избори напролет "3 в 1" – за български и европейски парламент, както и за президент.

Медиите, контролирани от банкера Цветан Василев и Делян Пеевски, част от които е ТВ7, чийто програмен директор и водещ на предаване бе Бареков, са в перманентна кампания срещу президента Росен Плевнелиев от юни насам, когато държавният глава се обяви срещу избора на Пеевски за председател на ДАНС и подкрепи гражданските протести.

Освен собствената си персона, Бареков има и друг резервен вариант за президент – сегашният вицепрезидент Маргарита Попова.

"Моят път е - или оттук в президентството да вляза като президент, защото аз ще се кандидатирам на предсрочните президентски избори, или малко по-нататък в Народното събрание, където ние ще бъдем очевидно незаобиколим фактор", допълни Бареков, като коментира социологическото проучване на "Сова Харис".

Заради събитията в страната партията на Николай Бареков ще бъде регистрирана по-рано от планираното - вероятно още в началото на декември в зала "Арена Армеец", като не е изключено тя да се яви на избори през пролетта в съюз с ВМРО на Красимир Каракачанов и други граждански движения като СИЛА и Движение за граждански контрол.

Бареков очаква към движението му да се влеят цели структури на Меглена Кунева и Бойко Борисов, както и много седесари.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?