Бареков и богатите му приятели плачат за бедните

Ние няма да репресираме богатите хора, както беше досега. Когато пътувам в страната и виждам бедните хора, аз плача. Имам богати приятели, те ме помолиха да кажа - и ние плачем, когато виждаме бедните. До такова политическо откровение стига в понеделник новият политически лидер и бивш журналист Николай Бареков в интервю за TV7.

По думите на Бареков той още днес ще поиска писмено от НАП да проверят приходите му. "Инициативата" той поде след като в неделя Люба Кулезич го попита в прeдаване по Нова телевизия, откъде има толкова пари, че да плаща за автобуси, които са докарали хора на учредителното събрание на "България без цензура" и за наема за зала в НДК.

Той уточни, че парите му са в български банки, а до вторник на обяд средствата от една негова сметка ще бъдат прехвърлени на гражданско движение "България без цензура".

Лидерът предстaви този трансфер като дарение за партията и обяви, че сумата ще е "рекордна за дарителство в гражданско движение".

По думите му тези пари ще работят за бедните, защото отиват в офисите на "България без цензура", където има юристи, "които посрещат бедните, унижените и оскърбените, дават им съвети, изслушват ги и им помагат".

"А можеше тези пари да са за образованието на сина ми или да си купя и аз яхта", коментира още Бареков.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?