Бареков ще прави операция "Чисти ръце" с Росен Петров начело

Партиите на Бареков и Живкович ще си сътрудничат, сн. БГНЕС

Законопроект за провеждането на операция "Чисти ръце", ще внесе в парламента депутатът от БСП Румен Йончев, който в събота заяви официално, че напуска групата на "Коалиция за България" и ще представлява като независим депутат партията "България без цензура" на Николай Бареков, бивш журналист и близък до скандалния депутат и медиен магнат Делян Пеевски. Това съобщи самият Бареков, който в неделя подписа меморандум за сътрудничество с партията "Нова странка" на бившия сръбски премиер Зоран Живкович.

 

Според Бареков, операция "Чисти ръце" трябва да е подобна на операция "Сабя", провеждана в Сърбия по времето на Живкович.

 

"Така ще дадем шанс на днешните управляващи да покажат, че могат да проверят всички. Ще започнем първо от нас, докато стигнем до тях”, заяви бившият журналист. "Никога не съм бил на държавна служба, винаги съм бил в частния сектор, в медиите. Има няколко български политици, за които публично се знае, че са работили за престъпници. Знае се за Румен Петков, че е свързан с братя Галеви, за Борисов, че е свързан със Сретен Йосич, бай Миле, Цеца Величкович. Имаме информация, че след като Сретен Йосич е арестуван някой поема канала на наркотиците в България”, заяви Бареков.

 

"По време на предишни управления, бяха сваляни на колене министри, бяха щурмувани домове на политици, и всичко това завърши с осъдителни присъди на България в Страсбург. Операция "Чисти ръце” ще даде отговор на въпросите. Дано един ден Росен Петров има шанса да оглави такава акция в България", заяви лидерът на "България без цензура". Според него такава операция щяла да отдели политиците с чисти ръце от тези с мръсните.

 

"Направихме справка, че има 14 депутати, приближени до Бойко Борисов, които са преследвани и осъдени по различни престъпления, и над 12 кмета за подобни неща. В българския парламент, имаме бивш министър, който има 3 обвинения, и още няколко на път. Редица политици, във всички цветове, очевидно имат проблеми със закона в България. Нито един от тях не се е оттеглил, за жалост добрият пример е Христо Бисеров. Само един, който се оттегли, защото към него имаше прокурорски обвинения”, заяви още Бареков.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?