ББС размени България и Румъния на картата

ББС размени България и Румъния на картата

На фона на продължаващия дебат за имиграцията във Великобритания, държавната информационна агенция ББС обърка националните флагове на двете страни, съобщи “Хъфингтън пост”.

По време на дебат за имиграцията, в рамките на който лидерът на Британската партия за независимост Найджъл Фараж заяви, че “Лондон и други части на страната преживяват епидемия от румънска престъпност”, флаговете на България и Румъния бяха объркани на показаната карта.

Грешката бе направена в деликатен за двете източноевропейски страни момент, в който гражданите им са обвинявани, че планират да се преселят във Великобритания “само за да искат социални помощи” след 2014 година, коментира “Хъфингтън пост”.

Вълна от коментари се изля в YouTube под видеото от въпросния дебат, излъчен по британската медия в предаването Daily Politics. “Престанах да гледам в момента, в който видях, че те дори не знаят как изглеждат знамената ни. Моля ви, Великобритания, не се излагайте. Харесвам ви, но ... това е просто обидно”, е написал българинът Константин Коларов.

“Правим всичко възможно, за да се гарантира точността на всички изображения в предаването, въпреки че понякога се случват грешки”, заяви говорител на ББС. Той добави, че медията се извинява за допусната грешка.

Споделяне

Още от Европа