БДЖ пуска два допълнителни влака до морето

БДЖ пуска два допълнителни влака до морето

От 13 юли до 21 септември БДЖ ще пусне в движение два допълнителни нощни бързи

влака между София и Варна, съобщиха от държавните железници.

Това се прави заради повишения интерес към пътуване между столицата и черноморския град през летния сезон.

За периода от 15 до 31 юли, без почивните дни, нощният бърз влак от София за Варна ще пътува по променен маршрут през Пловдив и Карлово, вместо по обичайния си маршрут

през подбалканската железопътна линия. Причината за промяната в маршрута на сезонния нощен влак се дължи на ремонтни дейности, които Национална компания "Железопътна инфраструктура" извършва в участъка между гарите Антон и Копривщица.

За периода 15 - 31 юли, без събота и неделя, нощният бърз влак ще заминава от Централна гара София в 21.45 часа и ще пристига във Варна в 8.07 часа.

От 1 август до 20 септември, както и в съботните и неделните дни, през периода от 13 до 31 юли, влакът ще тръгва от София в 23.12 часа и ще пристига в морската ни столица в 8.07 часа.

През целия период на движение на допълнителните нощни влакове между София и Варна от 14 юли до 21 септември 2013 г., нощният бърз влак от Варна за София ще заминава от гара Варна в 22.10 часа и ще пристига в София в 6.19 часа.

За подробна информация клиентите на БДЖ могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?