БЕХ поиска от дружествата си още свиване на разходите

Още по-голямо свиване на бизнес програмите на НЕК, АЕЦ “Козлодуй“, “Булгаргаз“, Мини “Марица Изток“ и ТЕЦ “Марица Изток 2“, поиска “Българският енергиен холдинг.“ (БЕХ). Дружествата трябва да представят на компанията си майка до 20 август по-сериозна актуализация на разходите си, реши съветът на директорите на БЕХ в четвъртък.

На заседанието са били разгледани предоставените проекти на актуализирани програми на дружествата, които им бяха поискани преди месец, но те ще бъдат върнати за преработка.

Дъщерните фирми трябва да оптимизират максимално харчовете си за външни услуги и доставки и да предложат ефективни мерки за повишаване на приходите си. Няма да се допуска единствено намаляване на разходите за осигуряване на нормалната работа на дружествата и на здравословни и безопасни условия на труд .

Според изпълнителният директор на БЕХ Галина Тошева допълнителната оптимизация на разходите на бизнес програмите е единствената възможност за ограничаване на негативните влияния върху дружествата, които и без това са засегнати от намаленото търсене и от регулираните цени на услугите им.

Споделяне

Още от Бизнес