Бен Бърнанке засега е фаворит за наследник на Грийнспън

Бен Бърнанке - член на управителния съвет на Управлението за федерален резерв на САЩ, засега е фаворит сред кандидатите за наследник на председателя на американската централна банка Алън Грийнспън. Това информира в понеделник агенция Ройтерс, цитирана от БТА, с уточнението, че според източници близки до администрацията на президента Буш все още е рано да се дават твърди прогнози.

В началото на април Джордж Уокър Буш назначи Бен Бърнанке начело на Съвета на икономическите съветници на Белия дом. Това веднага даде повод за спекулации, че този пост може да бъде "прослушване" за освобождаващото се място на Грийнспън.

Бърнанке е силен играч във Вашингтон, с голяма проницателност, твърди Уилям Бийч от фондацията Херитидж, която е консервативният мозъчен център във Вашингтон.

Бърнанке, заедно с Глен Хъбард - бивш главен икономически съветник и харвардският икономист Мартин Фелдстейн отдавна се коментират като вероятни заместници на 79-годишния Грийнспън начело на Управлението за федерален резерв на САЩ.

Споделяне

Още от Бизнес