Бензиностанции в САЩ протестират срещу високите цени на "Лукойл”

Бензиностанции в САЩ протестират срещу високите цени на "Лукойл”

Шофьорите в американските щати Ню Джърси и Пенсилвания в сряда бяха шокирани от резкия скок на цените в бензиностанциите на "Лукойл”, които неочаквано се повишиха с близо два и половина пъти, съобщи ББС.

Причината за поскъпването, което варира от 8 до 10 долара на галон (3.79 литра), е еднодневната протестна акция на собствениците на бензиностанции, които работят с руската енергийна компания.

Те са недоволни от търговската политика на дъщерната компания на "Лукойл” - Lukoil North America. Дилърите се оплакват, че фирмата редовно и без основателна причина вдига цените, на които им продава горивото, като понякога ги изправя пред разоряване.  

Организаторите на протестната акция раздаваха на шофьорите листовки, в които се обяснява защо в този ден цените на бензина с марка "Лукойл” е толкова скъп.

"Уморихме се от несправедливото ценообразуване на "Лукойл”, заявява пред ББС Амир Креф, който има бензиностанция в Ню Джърси. Той обяснява, че "такава нечестна политика удря нашите клиенти по джоба”, предаде Kafene.net.

Креф и другите бизнесмени, които работят с "Лукойл”, посочват, че са принудени да купуват бензин на цени с 10-20 цента на галон по-високи от тези, които плащат техните конкуренти.

Споделяне

Още от Бизнес