Без ток ще останат фирми с остарели договори с ЧЕЗ

Без ток ще останат бизнес клиенти, които не са се пререгистрирали и не са актуализирали договорите с ЧЕЗ в предоставения им срок до края на декември 2011 г., съобщиха в сряда от компанията, снабдяваща с електроенергия Западна България.

Тя призова онези свои потребители, които не са сторили това, да побързат, тъй като контрактите с непререгистрираните клиенти се считат за невалидни и компанията има право, съгласно общите си условия, да прекъсва електрозахранването на всички бизнес клиенти, които не са пререгистрирани.

 

Около 10 хил. фирми не са актуализирали договорите си и могат да останат без ток, уточнява компанията. До тях вече са пратени уведомителни писма до потребителите, които евентуално могат да бъдат засегнати. Уведомена е и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Онези, които искат да проверят статуса си, могат да го направят на корпоративния сайт на компания www.cez.bg в секция %Проверка на сметка”, след въвеждане на клиентски номер и оторизационен код.

 

"Надяваме се нашите клиенти да реагират бързо във възникналата ситуация, тъй като при забавяне може да се стигне до неудобства за тях. По този повод отправяме апел към всички дружества, които все още не са се пререгистрирали, а искат да останат наши клиенти, да предприемат необходимите действия в най-кратки срокове”, каза Радослав Димитров, директор "Обслужване на клиенти" в "ЧЕЗ България".

 

Продължаването на договорните отношения с ЧЕЗ става чрез сключване на нов договор за продажба на електроенергия от името на физическо или легално юридическо лице. Това е възможно във всеки от Центровете за обслужване на клиенти на компанията в Западна България. За да подновят договора си, клиентите трябва да носят извлечение от Търговския регистър или документ, удостоверяващ заявена пререгистрация. Необходимо е също така да изплатят всичките си стари задължения към ЧЕЗ.

 

При допълнителни въпроси и необходимост от подробна информация клиентите на компанията могат да се обръщат към служителите на денонощната информационна линия 0700 10 010.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?