Билд:"Свалихме скалпа на Вини,Мирослав Клозе е нашата малка златна глава"

Германската преса днес ликува след класирането на германския национален отбор за осминафиналите на световното първенство по футбол. Консервативният всекидневник Ди Велт благодари за "колективния дух на всичките играчи", но признава, че "през първото полувреме Камерун е бил много по-добрият отбор и че избраниците на Руди Фьолер са играли катастрофално слабо, но в крайна сметка са заслужили победата с играта си през вторите 45 минути".

Марко Боде, 32-годишен, който вкара първия гол за Германия срещу Камерун, е на първа страница на много германски всекидневници."Боде, който приключва с участието си в националния отбор след световното първенство, си направи малък подарък", отбелязва берлинският Дер Тагесшпигел.

Билд подчертава играта на автора на втория гол - 24-годишния Мирослав Клозе. "Нашата малка златна глава", ликува популярният Билд и напомня, че нападателят на Кайзерслаутерн Мирослав Клозе от началото на Мондиала е вкарал "пет гола и всичките с глава, което е световен рекорд".

Билд взема и реванш от треньора на националния отбор на Камерун - германеца с дълги руси коси Вини Шефер. "2:0, Да-а-а!Взехме скалпа на Вини" е заглавието на Билд с фотомонтаж, на който селекционерът на германския национален отбор Руди Фьолер гордо развява "лъвска грива".

Споделяне

Още от Свят

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?