Бивш шеф на разузнаването: Няма сериозни доказателства за шпионаж от страна на Местан

Според Димо Гяуров Ахмед Доган се опитва да преопакова ДПС

Бивш шеф на разузнаването: Няма сериозни доказателства за шпионаж от страна на Местан

"До момента аз поне не съм видял нито едно сериозно доказателство за обвързаността на Лютви Местан с турските специални служби и конкретни данни за някакви негови прояви, свързани с тази обвързаност”. Това коментира пред Нова телевизия  бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров. Според него отстраняването на Местан е опит на Ахмед Доган да преопакова ДПС и да го направи по-сдъвкваемо за публиката.

"Не вярвам във версията за шпионаж, тази версия се лансира много упорито от няколко медии, за които не е тайна, че обслужват интересите на ДПС”, каза още Гяуров. „Лютви Местан е част от ядрото на ДПС от много години и вероятно той самият е участвал в „опрасквания” през последните години и би трябвало да му е ясно какво ще му се случи от тук нататък”, добави той.

"За мен истинската причина за случилото се в ДПС е опитът на Доган да сложи партията на нови релси, да преопакова ДПС и да го направи по-сдъвкаемо за публиката. Според мен сценарият малко е излязъл от контрол може би заради упорството на Местан. Аз си мисля, че това трябваше да бъде коледният подарък за българите", каза още Димо Гяуров

Гяуров коментира и факта, че Лютви Местан прекара няколко часа в турското посолство, за да планира как да защити сигурността си. „Това и аз не го разбирам. За мен това е проява на грандиозна глупост от страна на Лютви Местан. Това все още не означава непременно шпионска връзка. На всички въпроси трябва да се даде отговор в най-близко бъдеще от страна на ДАНС и прокуратурата”, заяви Димо Гяуров.

Споделяне

Още по темата

Още от България