Бивш високопоставен руски полицай се самоуби по време на разпит

Бившият заместник-началник на подразделението за борба с корупцията към руското МВР генерал Борис Колесников се самоуби в понеделник по време на разпит, съобщиха руските медии, цитирани от БТА. Той е скочил от шестия етаж на сградата на Следствения комитет, където е бил разпитван за вземане на подкуп.

Колесников е скочил от прозореца, когато по време на разпита, следователят и адвокатът му са излезли от стаята. Адвокатът му казва, че няма представа какво е подтикнало клиента му да се самоубие.

От пресслужбата на московското управление на МВР потвърдиха самоубийството на Колесников. В съобщението се казва, че по време на следствени действия арестантът поискал да отиде в тоалетната.

Пред кабинката му били откопчани белезниците и той влязъл, но след секунди изскочил, ударил двамата конвоиращи го полицаи, дотичал до балкона в коридора срещу тоалетната и се хвърлил отвисоко.

Говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин допълва, че Колесников вече е правил два опита за самоубийство, докато е бил ареста.

Колесников бе арестуван в края на февраля 2014 г. по обвинение в злоупотреба със служебно положение и опит да склони висш служител на Федералната служба за сигурност да вземе подкуп. По-късно бе обвинен и в организиране на престъпна група. Колесников не се признаваше за виновен.

Споделяне

Още от Свят