Бившият шеф на шуменското парно осъден на 4.5 години затвор

Шуменският окръжен съд осъди на 4.5 години затвор бившия директор на топлофикацията в града Юлиян Тодоров. Той бе признат за виновен за умишлена безстопанственост, нанесла на дружеството щети в особено големи размери.

Тодоров трябва да плати и обезщетение на “Топлофикация-Шумен“ в размер на 390 000 лв. за имуществени щети, лихва върху тях и разноските по делото.

Бившият шеф на парното бе признат за виновен, че през 2004 година и 2005 година е продал 3000 тона мазут на двойно по-ниски цени, а след неизгодната продажба е заменил липсващите количества с некачествено гориво, разредено с вода.

Горивото е било собственост на Държавния резерв и на “Топлофикация-Шумен“. Според прокуратурата с тази сделка Тодоров е нанесъл щети за повече от 800 000 лв.

Гражданският иск срещу бившия директор беше предявен само от “Топлофикация-Шумен“. Съдът присъди на дружеството обезщетение в размер на 390 000 лв.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок. Съдът постанови до приключване на делото Тодоров да остане с наложената му по-рано мярка за неотклонение парична гаранция от 6000 лева.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?