Бизнесмен получи условна присъда за убийство при самоотбрана

Три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок присъди Пернишкият окръжен съд на бизнесмена Сашко Димитров (56 г.), президент на фирма "Шико". Димитров е осъден за убийството на Кирил Мирославов от Перник на 23 август 2002 г., на бензиностанция

В основа на инцидента е скандал между Димитров и перничаните Кирил Мирославов, Румен Велков и Емил Станимиров. Тримата водели разговор на входа на бензиностанцията в квартал "Проучване", собственост на Димитров.

Собственикът, който пристигнал с лек автомобил, им направил забележка да не пречат на идващите коли. Напрежението се покачило, когато той, форсирайки автомобила си, преминал близо до Велков. Перничанинът и другите двама се нахвърлили върху Димитров.

По време на борбата Димитров извадил законнопритежаван пистолет и стрелял предупредително във въздуха. По-късно гръмнал още два пъти. С единия изстрел ранил Кирил в гърдите, който починал в болницата от кръвоизлив.

Съдът уважи искането на адвокат Рени Цанова за промяна на члена на обвинението от чл.116 ал.1т.6 в чл.119, свързан с превишаване на пределите в условията на неизбежна самоотбрана. Димитров трябва да изплати обезщетение в размер на 110 000 лева на съпругата и двата сина на жертвата.

Споделяне

Още от България