Близо 200 души са убити при серия взривове в склад за боеприпаси в Република Конго

Около 200 души са загинали и стотици са ранени при серия взривове в склад за боеприпаси в Бразавил, столицата на Република Конго, предадоха световните агенции.

Има 200 жертви, докарани във военните болници и близо 1500 ранени в сериозно състояние. Много от ранените са настанени в граждански болници в конгоанската столица.

Пет много силни експлозии на интервали са разтърсили Бразавил между 8 и 10.45 часа местно време (7 – 9.45 часа по Гринуич).

Пожар в две помещения в склад на казармата на бронираните части в източната част на града, вероятно е причината за тежкия инцидент, съобщава Франс прес, като цитира неназовани военнослужещи. Районът на склада е отцепен и хеликоптер прелита над него.

Според свидетели ударната вълна на главните експлозии била извънредно силна и предизвикала паника сред жителите, които още не са забравили времето на гражданската война преди десетина години.

Взривовете са причинили материални щети в Киншаса, столицата на Демократична република Конго, намираща се срещу Бразавил на другия бряг на река Конго.

Споделяне

Още от Свят