Близо 35 000 кандидати за пазител на австралийски остров

Близо 35 000 кандидати за пазител на австралийски остров

Набирането на кандидати за пазител на австралийския остров Хамилтън, длъжност придобила в медиите известност под името "най-добрата работа на света" приключи в понеделник, съобщи АФП. По думите на работодателите, общият брой на кандидатите е 34 684, като от тях само за изминалите събота и неделя са получени 7 500 автобиографии.

Мечтаната работа бе обявена от австралийския щат Куинсланд в рамките на кампания за популяризиране на туризма.

Голяма част от претендентите са американци, изпратили 11 565 заявки. След тях се нареждат канадците с 2 791 видео кандидатури. На трето място са британците с 2 262 желаещи, а от самата Австралия са кандидатствали 2 064 души.

След получените автобиографии има много определено майтапчийски, в това число и видео кандидатура от лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен, а също и от президента на САЩ Барак Обама.

Във видеоклипа на най-търсения терорист в света, той обяснява защо е най-подходящ за работата. Шегаджията е заглушил звука, а в субтитри се обяснява, че кандидатстващият за работата Осама няма проблеми да се аклиматизира към пясъчни райони, а и има опит с координацията на мащабни събития. В субтитрите Осама "заявява", че се интересува от изкуство и занаяти.

Според условията на конкурса 11 от желаещите ще бъдат поканени за лично събеседване на остров Хамилтън.

Пазителят ще живее в къща на острова и ще получава ежегодна заплата от над 100 хил. американски долара. Той трябва да води блог, да контактува с журналистите, да заснеме с камера и фотоапарт забележителностите на острова, да взема пощата и да храни костенурките.

Споделяне

Още от Свят