Бойко Борисов: Дойде време разделно, държавата върви към пропастта

Бойко Борисов: Дойде време разделно, държавата върви към пропастта

"Дошло е време разделно. Не трябва да позволяваме държавата да падне в пропастта. ГЕРБ е единствената алтернатива на това, което в момента се случва в държавата". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на събрание на структурата на партията от 25 МИР–София вечерта в четвъртък, съобщи Дарик радио.

"Защо искат да има избори през есента, а не 2 в 1? Целта им е да изкарат до септември - октомври, защото знаят, че при това харчене, няма да могат да направят бюджета. Взимат нови и нови заеми, и ако продължават така, дългът ще се увеличи лавинообразно. Умишлено бутат държавата към загуба на арбитража за "Белене", за да заменят после дълг за активи. Няма да се учудя, ако спрат и еврофондовете. Има 40 000 нови безработни, а Орешарски лъжеше, че ще направи 250 000 работни места", заяви Борисов.

Според него ще дойде време, когато никой няма да иска да е премиер, защото няма да може да направи бюджет. "ГЕРБ дойде на власт по време на най-тежката световна икономическа криза и запази държавата стабилна. Вдигнахме и кредитния рейтинг на България", припомни лидерът на ГЕРБ. Според него народът няма мощност да удържи втори път на подобен натиск от кризата, към която сегашните управляващи тласкат страната.

"Аз я виждам държавата как върви в пропастта. Тези 500 милиона, които дадоха за общините, ще потънат. Ще направим анализ какъв процент от проектите по тази програма са реално финансирани, защото може да се окаже, че само са започнати, а за довършването им ще са нужни още милиард и половина - два, които следващите управляващи няма да има от къде да вземат", предупреди Борисов. Той допълни, че никога не е делил общините по партиен принцип. "Общините с кметове от ГЕРБ не са наши. В тях живеят хора от всички партии. Станишев и Местан също живеят в София", посочи Борисов.

"Защо Волен Сидеров протестира пред Министерски съвет? Вместо да го разиграва този театър, нека оттегли Атака от Народното събрание. Ако го направят, веднага и аз ще оттегля ГЕРБ, и правителството пада. Вместо това, те протестират срещу Орешарски, но когато има гласуване в парламента, със златния си пръст държат кабинета на власт", заяви Борисов.

Според него Сидеров е изцяло под влиянието на управляващите от БСП и ДПС. Като аргумент той посочи, че БСП и ДПС са накарали лидера на Атака да оттегли въпроса си за "Белене", който беше внесъл в парламента.

Бойко Борисов обясни пред членовете на ГЕРБ, че в партията идват все повече български мюсюлмани. "Затова са толкова яростни атаките срещу Цветан Цветанов. Защото той обикаля най-много в смесените райони, а там БСП ги няма", каза лидерът на ГЕРБ. По думите му хората идват в ГЕРБ само заради убежденията си. "При нас няма две нива, всички сме едно цяло. Трябва да приложим баварския модел - във всяко населено място и всеки квартал да имаме партийна организация, която да разяснява пряко на хората политиката на партията", обясни Борисов. Той посочи, че "цензурата" е новата патерица на БСП и ДПС и те заедно са готови да направят правителство.

Според Борисов атаките срещу партията са много яростни, защото ГЕРБ е единствената независима партия. "С цялата тази пропаганда, искат да ни изкарат виновни за всичко", каза Борисов.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?