Бомбена заплаха блокира за час софийската аерогара

Анонимна заплаха за заложена бомба блокира за близо час Аерогара-София в сряда сутринта. В 9,25 часа на телефон на аерогарата се обадил анонимен мъжки глас, който е заявил, че в зала "Пристигащи" на аерогарата има поставена бомба. Заплахата е била отправена на български език.

Районът веднага е отцепен, а пътниците изведени навън. След като екипите на ДОТИ не са откриват съмнителен пакет или взривно устройство, в 10,47 часа работата в района е възстановена, съобщи МВР.

Няма съществено отклонение от разписанието на полетите. В салона за заминаващи пътници се допускат само хора с билети. Летището ще остане под засилена охрана за 24 часа. В терминал "Заминаващи" няма да се допускат изпращачи.

Заминаващите пътници и посрещачи на аерогара "София" изчакаха в градинката на булевард "Брюксел", в близост до летището, да приключи полицейската проверка. Третата група български олимпийци, които трябваше да пътуват за Атина в 11.30 с Хемус еър, също чакаха на поляната.

След 10 часа, със закъснение кацнаха самолетите от Истанбул и Тирана.

Изпълнителният директор на аерогарата Стоил Пашкунов съобщи, че е установен телефонният номер, от който бе отправена заплаха за бомба на летище "София" и вероятно утре щял да бъде открит анонимният телефонен терорист. Обаждането е проследено от специалната система, инсталирана на летището. От МВР засега не съобщават на какви следи са попаднали.

От началото на годината имало 4 обаждания за бомбена заплаха на аерогарата. Понякога дори семейни проблеми стават причина за подобни заплахи, коментира директорът.

Още от България