Борисов: Безсмислени обсъждания бавят антитерористичния закон

Борисов коментира антитерористичния закон след прерязването на лентата на модернизираното военно летище "Безмер", сн. БГНЕС

Надявам се в рамките на една-две седмици депутати да внесат бързо антитерористичния закон, заяви премиерът Бойко Борисов, която в неделя сподели мнението на главния прокурор Сотир Цацаров, че приемането на новия документ закъснява.

Според министър-председателя Бойко Борисов е загубено много време в безсмислени обсъждания и закъснението на приемането на антитерористичния закон е безспорен факт.
 
"Иима нещо написано по въпроса и ние година и половина си говорехме само как трябва да променим Конституцията и какво щяло да стане, докато трябваше да пишеме тези закони, които ежедневно трябват на хората", коментира премиерът пред журналисти, след като преряза лентата на модернизираното военно летище "Безмер" край Ямбол.

В Закона за борба с тероризма ще се регламентират различните нива на заплаха. Очаква се в него да е описано при какви случаи държавата затваря станциите на метрото и летищата, кога и как се вземат решения за отмяна на учебни занятия, както и при какви ситуации може да се прекъснат мобилните комуникации.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?