Борисов към Първанов: "Имаме нужда от алтернатива"

Премиерът Бойко Борисов продължи да разменя реплики с президента Георги Първанов чрез медиите и във вторник се съгласи с мнението му, изказано ден по-рано, че страната се нуждае от алтернатива.

"Вчерашното му изказване му прави чест, разбира се, че ние имаме нужда от алтернатива", каза Борисов, след като откри нова медицинска апаратура в Първа градска болница в столицата.

Преди ден държавният глава обяви, че "в държава, в която премиерът се опитва да превърне осем милиона сънародници в обекти на своята политика, не е зле да има и един политически субект с алтернативна визия и политика".

"Единственото, което съм искал да каже, е това, което каза вчера. Товa не е закачка. А що се касае до алтернативата, трябва да докаже каква е", коментира още Бойко Борисов във връзка с предупреждението на президента, че повече няма да отговаря на "закачките" на премиера.

Борисов бе констатирал преди това, че "Първанов прави свой политически проект и се изказва не като държавен глава, а като представител на алтернатива".

В средата на юни президентът Георги Първанов вече се обяви за "плеймейкър", който в момента подбира "голмайсторите" за бъдещия си граждански проект, замислен да формира "алтернативна политика".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?