Борисов обсъжда със синдикатите бъдещето на Марица-Изток

Борисов обсъжда със синдикатите бъдещето на Марица-Изток

Министър-председателят Бойко Борисов има среща с президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и представители на синдикатите на "Мини Марица-Изток". В разговора се включи по телефона и президентът на КНСБ Пламен Димитров. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В рамките на срещата се е взело решение да бъде свикан спешно Браншовият съвет за тристранно сътрудничество, минно дело и геология в Министерството на енергетиката с участието на национално представителните синдикати "КТ "Подкрепа" и "КНСБ". Целта е в този формат да бъдат обсъдени перспективите за решаване на отворените въпроси относно бъдещето на комплекса "Марица-изток".

Срещата ще се състои във вторник, 8 септември, от 11 часа, в сградата на Министерството на енергетиката.

На днешната среща, в която са участвали също министърът на икономиката Лъчезар Борисов, заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, са били обсъдени и социално-икономическите мерки на правителството за справяне с последиците от пандемията. Специален акцент е бил поставен върху мярката 60/40, от която се възползват и работещите в минния бранш. Последният транш, получен от "Мини Марица-изток" по тази мярка, е за юли и е в размер на над 104 000 лева.

Споделяне

Още от България