Борисов съгласен да се обявят политиците, вземали нерегламентирано пари от КТБ

Борисов съгласен да се обявят политиците, вземали нерегламентирано пари от КТБ

Премиерът Бойко Борисов подписа писмото на лидера на БСП Корнелия Нинова, с което тя настоява Специализираната прокуратура и Специализираният наказателен съд да огласят публично имената на "политици, получавали нерегламентирано пари от КТБ".

"Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов подписа предложеното от Корнелия Нинова писмо за публично огласяване на имената на политиците, получавали нерегламентирано пари от КТБ. Това стана веднага след завръщането на министър-председателя Борисов от заседанието на Европейския съвет в Брюксел", съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Нинова изхожда от пресконференцията на шефа на Специализираната прокуратура Иван Гешев при внасянето на обвинителния акт по мегаделото "КТБ", когато бе обявено, че политици са получавали нерегламентирано финансиране от банката. В резюмето на обвинителния акт обаче бе обявено единствено името на Николай Бареков.

Нинова вече е поискала имената на въпросните политици от прокуратурата, но оттам е получила отговор, че тя не попада в кръга на лицата, които имат право да получават достъп до информация за събраните доказателства по досъдебното производство.

Председателят на наказателния съд пък отговаря, че не разполага с исканата информация, а ако съдията-докладчик насрочи делото в открито съдебно заседание, обвинителният акт ще бъде прочетен в съдебна зала.

В различни списъци още преди време бяха обявени официалните кредитополучатели на КТБ, сред които също има политици, включително Ахмед Доган, Емел Етем, депутати, общински съветници и др.

Като политик, получил "нерегламентирано пари от КТБ" обаче, до момента е посочен единствено Николай Бареков.

Споделяне

Още от България