Борисов си пожела предсрочни парламентарни избори с местните

Местните избори да се проведат заедно с предсрочни парламентарни, предложи в петък софийския кмет Бойко Борисов. Така щели да се спестят пари, които да се дадат на учителите. Ставало въпрос за  20-30 млн. лева. Неформалният политически лидер смята, че със съчетаването на местните избори с предсрочни парламентарни хем ще се осигурят пари за учителите, хем ще се спре с безсилието и мъките на сегашното управление.

Борисов констатира, че управлението на тройната коалиция повтаряла това на Жан Виденов, защото „същите хора, които тогава ги биха с камъни, в момента са пак в парламента, а друга част са министри”.

Като продължение на медийната си полемика с червения кандидат за поста му Борисов коментира,че за всички било видно, че Бриго Аспарухов се опитва да реди кабинета. Освен това министрите били недоволни от премиера, а вътре в коалицията имало изключителни проблеми. Това обаче се замазвало от „Румен Овчаров и останалите с финансови възможности”, разкри схемата столичният кмет.  

„Шефът на бюджетната комисия стана министър, а съответно министърът стана шеф на комисията. С една дума, колкото по-бързо се вземе решение за предсрочни избори, толкова по-добре”, обобщи Бойко Борисов.
Каквото е зависело от Столичната община, за да бъде в помощ на учителите, е било направено, похвали се в заключение той.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?