Борисов стана почетен гражданин на Хитрино

Премиерът в оставка Бойко Борисов стана почетен гражданин на Хитрино. Общинският съвет на Хитрино е взел решението за това във вторник, когато жителите на селото се върнаха по домовете си след унищожителния взрив от 10 декември.

Решението е взето единодушно от всички 17 общински съветници. В него се посочва, че Борисов се удостоява със званието почетен гражданин на Хитрино "поради изключителния му принос за преодоляване на щетите от бедствието вследствие на взрив на цистерна от влакова композиция на 10 декември (събота) 2016 г. и заради личните му заслуги за помощта, която община Хитрино и жителите на село Хитрино ще получат от държавата и ЕС за възстановяване на щетите".

"Благодаря. За мен е чест", написа ден по-късно министър-председателят в оставка и официалния си фейсбук профил, където сподели снимка на решението на общинския съвет.

След инцидента Борисов "ръководеше" операцията по извозване на цистерните от мястото на трагедията. Премиерът в оставка успя дори да си направи с органите на реда селфи, което обиколи социалните мрежи в деня на траур.

Споделяне

Още от България