Британският застраховател "Лойдс" открива филиал в Брюксел

Британският застраховател "Лойдс" открива филиал в Брюксел

Най-големият застраховател в света - лондонският "Лойдс" (Lloyd's of London), съобщи, че ще открие филиал в Брюксел, за да запази безпрепятствения си достъп до Стария континент на фона на неяснотите около предстоящия Брекзит, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Предвид решението на Великобритания да напусне Европейския съюз, ще бъде открит филиал в Брюксел с цел да може да стане действащ от 1 януари 2019 година", обясни групата в комюнике, публикувано ден след официалното задействане на процедурата за Брекзит.

"Компанията ще бъде в състояние да застрахова рискове от всичките 27 страни от ЕС и трите членки на Европейското икономическо пространство (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн) след излизането на Обединеното кралство от ЕС. Така нашите клиенти и партньори ще имат достъп до новаторските решения на "Лойдс", подчертава групата.

Според агенция "Прес асосиейшън" стотина служители от Лондон ще бъдат преместени в белгийската столица. Броят на служителите на място обаче може да се увеличи след началото на дейността.

За "Лойдс" работят по-малко от 1000 души - много по-малко отколкото за големите британски банки, които имат десетки хиляди служители.

Изборът на Брюксел е изненада, тъй като през последните месеци бяха споменавани и Дъблин и Люксембург като възможни места за преместване.

Споделяне

Още от Бизнес