БСП е събрала 180 000 подписа за референдум за АЕЦ ”Белене”

Станишев: ГЕРБ са приели над 60 лобистки поправки в законите

снимка БГНЕС

БСП са успели да съберат 180 000 подписа в подкрепа на подписката за референдум за строителството на АЕЦ "Белене", обявиха от партията по време на партийния пленум в събота. Заместник-председателят на партията Димитър Дъбов информира, че ”подписката набира темпо” в последните дни, като само от вторник до петък са събрани 51 000 подписа.

Целта на БСП е до края на юли да бъдат събрани необходимите 500 000 подписа за свикване на референдум. Дъбов се оплака от пречки при събирането на подписи.

Той конкретно посочи кмета на Пазарджик Тодор Попов, който не е разрешил разполагане на маси за събиране на подписи. В Ловеч цивилен полицай наредил масите да бъдат махнати.

По време на пленума лидерът на партията Сергей Станишев обяви, че ГЕРБ са прокарали над 60 лобистки и корупционни промени в законодателството.

"Част от лобистките закони са вкарани от правителството, част - от депутати от ГЕРБ, но знаете кой командва там. Един човек поръчва музиката, един човек решава всичко", каза Станишев, имайки предвид премиера Бойко Борисов

Той остро критикува и вицепремиера Симеон Дянков, защото държавата дължи 360 млн. лв. на българските фирми.

Според Станишев, управляващите са пропиляли твърде много време, вместо да се занимават с реални реформи в съдебната система и борба с организираната престъпност.

Пленумът на БСП избра и председателите на съвети и комисии към Националния съвет. Лидерът на БСП Сергей Станишев им възложи да изготвят план за действие за първите 100 дни и програма за първата година от управлението на БСП.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?