БСП се разграничи от Бриго

Както и да се развие казусът "Бриго Аспарухов", ще бъде за сметка на самия Бриго Аспарухов. Този личен напън на Бриго е проблем, който стои пред НДСВ, пред премиера. Бриго Аспарухов няма никаква възможност за общ път с БСП и с левицата. Това заяви днес в Добрич зам.председателят на БСП, каза Румен Петков, цитиран от БТА.

След като Аспарухов реши да става съветник на премиера по специалните служби, за какъвто още не е назначен, лидерът на БСП Сергей Станишев доста по-любезно покани о.з. генерала да напусне партията. В същото време той каза, че няма да наказват или изключват Бриго, ако той остане един от тях. Самият Аспарухов заяви, че не смята да напуска БСП засега.

"От друга страна въпросът с Бриго Аспарухов даде възможност на хората да разберат, че СДС живее върху костите на миналото - непрекъснато говорят за Държавна сигурност и Бриго Аспарухов", каза днес Румен Петков по повод призивите на дясната опозиция да не се допускат кадри на комунистическото разузнаване на ключови постове в държавата.

"Сега, освен Държавна сигурност липсва и сигурност в държавата, но скелетът в гардероба дрънчи и няма удържане", добави Петков. По неговите думи Иван Костов, Йордан Соколов, ген. Атанас Атанасов са държали целия информационен ресурс и са можели да разкрият престъпленията на бившата Държавна сигурност, ако е имало такива, но не са го направили.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?